Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowo-czekoladowe ciasto na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 1 szt
czekolada 53% 1 szt
masło 1 łyżka
herbatniki 1 paczka
truskawki do dekoracji
bita śmietana do dekoracji
imbir do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowo-czekoladowe ciasto na zimno

Białą i ciemną czekoladę stopić w kąpieli wodnej.Miseczka z czekoladą nad garnkiem z gorącą wodą.Dodać do masy łyżkę świeżego masła.Rozetrzeć na gładką masę.Ciastka przełożyć do foliowego woreczka i rozbić wałkiem.Pozostawić średnie okruszki, Przesypać do czekolady.Drobno potarty imbir również dodać do masy czekoladowej.Okrągłą tortownicę lub foremkę z niskim brzegiem wyłożyć folią spożywczą.Przełożyć masę do foremki.Foremkę wstawić do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.Można udekorować bitą śmietaną i truskawkami lub innymi ulubionymi owocami.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.08.2011 20:08
fajny przepis
Iwona45 20.06.2011 11:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak