Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS PORZECZKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczk 50 dag
wino 200 ml
cukier 2 lyzki
cynamon szczypta
mąka ziemniaczana 1 lyzka
sos z pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: SOS PORZECZKOWY

szczypta cynamonu
1łyzka mąki ziemniaczanej
sos z pieczenia


Porzeczki obrac z szypulek, umyc i przetrzec przez sito, dodac wino doprawic cukrem i cynamonem, zagęscic mąka ziemniaczaną rozmieszana z sosem z pieczeni. Zagotować, sos podawac do dziczyzny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 06.10.2011 23:34
ciekawe
agata1722
agata1722 29.09.2011 16:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak