Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BENEDYKTYSKA ZUPA PIWNA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z drobiu 0,4 litr
bułka 8 kromek
pstrąg 1 szt
masło 2,5 lyzka
cebula 1 szt
sok z cytryny
sól
smietana 18% 10 dag
pieprz
cukier
parmezan starty 5 dag
piwo jasne 0,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: BENEDYKTYSKA ZUPA PIWNA

Pstrąga umyć osuszyc papierowym ręcznikiem pokroic na filety, usnąc ości i pokroic w kostke, w rondlu stopic polowe masla, cebule obrac i posiekac zrumienic na masle, wlac piwo i rosól gotowac na malym ogniu 5 minut. Włozyć rybe, gotowac kolejne 5minut na patelni rozgrzać resztę masla, włozyc kromki bułki podsmażyc na rumiano, odwrócic posypać parmezanem podsmazyc jeszcze dwie trzy minuty, zupe doprawic sokiem z cytryny, solą pieprzem i cukrem, wymieszać ze smietaną, i mocno podgrzać nie doprowadzajac do wrzenia. wlac do podgrzanych talerzy posypac natką pietruszki, podawac z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.09.2011 16:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak