Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winna zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 kg
włoszczyzna 30 dag
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz
woda 1 1/2 l
bulion 1 kostka
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Winna zupa cebulowa

Warzywa zalewamy wodą i gotujemy, dodaemy kostki bulionowe, odcdzamy. Do wywaru dodajemy posiekana i podduszoną na maśle cebulę wraz z mąką. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy do smaku, na koniec wlewamy wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak