Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki w chrupkim tagliatelle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 20 dag
cielęciny mielonej 40 dag
bułka tarta pikantna 4 łyżki
jaja 2 sztuki
suszony pomidor 1 sztuka
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki w chrupkim tagliatelle

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, studzimy.Mielone mięsko mieszamy z czosnkiem(przeciśniętym przez praskę ),posiekanym suszonym pomidorkiem, bułka tartą i jajkiem.Doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi ( najlepiej pokropić je oliwą ) formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Przygotowane klopsiki podsmażamy na rozgrzanej oliwie (ew.oleju)ok.2-3 minut aż się zarumienią. Następnie owijamy klopsiki makaronem i tak przygotowane kuleczki smażymy na głębokim tłuszczu jakieś 5-6 minut odsączamy z tłuszczu i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.06.2011 16:53
super
Misiek1 03.06.2011 05:58
Znakomity przepis!
Emilia22 02.06.2011 16:13
świetnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak