Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki nadziewane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki małe 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g
pieczarki 300 g
jajko 1 szt
chrzan ze słoika 50 g
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki nadziewane pieczarkami

Myjemy kabaczki, obieramy je, płuczemy. Kroimy wzdłuż na połówki,a środek wydrążamy i posypujemy przyprawami, odkładamy na pół godziny. Siekamy drobno pieczarki, smażymy, łączymy z bułką tartą, siekaną natką pietruszki, jajkiem oraz chrzanem. Przyprawiamy do smaku. Faszerujemy kabaczki. Układamy w naczyniu, polewamy tłuszczem i pieczemy. Pod koniec polewamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 03.08.2011 09:33
extra
Ania67 07.07.2011 13:56
Moje smaki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak