Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1,5 szklanki
mleko w proszku 1,5 szklanki
galaretka agrestowa 1 opakowanie
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianki

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, lekko przestudzić. Mleko w proszku wymieszać z 1 szklanką cukru pudru. Foremkę wyłożyć folią spożywczą. Do mleka i cukru wlać bardzo ciepłą (nie gorącą) galaretkę. Miksować kilka minut. Masę wylać do foremki, schłodzić w lodówce (ok.30 minut). Masę wyłożyć na stół (uprzednio posypany cukrem pudrem) i pociąć nożem maczanym w ciepłej wodzie na kwadraciki. Każdy obtoczyć w pozostałym cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 29.01.2013 22:59
Fajny deserek. Z chęcią zjem.
Renia1 04.07.2012 18:29
musze kiedyś wypróbować
sara1 11.05.2012 08:30
bardzo ciekawy przepis
Ada-Gaba 03.03.2012 06:51
szybciutkie i fajniutkie
Marlena/Kinia 08.10.2011 12:55
Interesujący przepis...
Weronika_eM 04.06.2011 19:33
pyszne
Ewelina38 02.06.2011 17:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak