Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina
sos sojowy
mąka ziemniaczna
białko
papryka
cukinia
pomidory
cebula
bulion
tymianek
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku

Mięso pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną i białkiem .Warzywa oczyścić, paprykę i cukinię pokroić w paski , pomidory w ósemki.Cebulę pokroić w kostkę i chwilę gotować w bulionie z dodatkiem przypraw .Przyprawić na ostro .Rozgrzać olej i podsmażyć mięso, paprykę i cukinię.Przełożyć na sito, do tłuszczu ze smażenia dodać sos cebulowy, zagotować i doprawić do smaku .Dodać mięso, warzywa i pomidory , wymieszać i podgrzać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak