Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 15 dag
kiełbasa śląska 1 sztuka
przecier pomidorowy 10 dag
bulion drobiowy 1,5 litra
makaron 10 dag
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z makaronem

Fasole moczymy jeden dzień. Nastpnie gotujemy w bulionie ok. 1,5 godziny, aby zmiękła. Kielbase podsmazamy na masle i dodajemy do zupy. Doprawiamy. Dodajemy przecier pomidorowy i makaron. Gotujemy jeszcze 15 min i podajemy w malych miseczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak