Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowe a la schabowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 3 sztuki
olej do smażenia 4-6 łyżek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowe a la schabowe

Pierś z kurczaka po umyciu i osuszeniu kroimy na porcje. Każdą z porcji oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i odstawiamy na koło godzinę. Po upływie tego czasu porcje delikatnie zbijamy tłuczkiem do mięsa. Bułkę tartą mieszamy na talerzu z ziołami prowansalskimi. Jajka rozbijamy do miseczki i roztrzepujemy przy użyciu widelca. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.01.2014 22:26
lubię takie
IKrakowianka 10.01.2013 20:39
pycha kotleciki
bami 23.09.2011 14:38
Bardzo fajny pomysł na połączenie bułki tartej z ziołami prowansalskimi :)
Margo1 10.09.2011 09:27
pysznosci
bercik1 16.06.2011 22:19
Wyglądają super.
novita26 05.06.2011 07:14
pychotka
Iwusia 03.06.2011 23:34
pyszne :)
Katarzyna/kate1980 03.06.2011 20:33
super
iwa643 03.06.2011 07:34
tez tak robie pycha
aginaa 02.06.2011 17:21
jak dlugo ich nie jem to tesknie za nimi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak