Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki udekorowane pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 12
oliwa 2łyżki
czosnek 10ząbków
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki udekorowane pietruszką

Krewetki opłukać i osączyć na durszlaku.Natkę posiekać z 2rozgniecionymi ząbkami czosnku,wymieszać z przyprawą i oliwą.Dodać do marynaty krewetki i odstawić na 30min.Nadziewać na patyczki do grillowania zamarynowane krewetki na przemian z pozostałymi ząbkami czosnku.Smażyć na ruszcie 5min z każdej strony.Podawać udekorowane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak