Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiaca łopatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
płatki kukurydziane 2 szklanki
jajko 3 sztuki
woda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiaca łopatka

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry ok 1,5 cm. Lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki wbić jajka, dodać wodę i trochę vegety roztrzepać. bułkę tartą wysypać na talerzyk. Na drugi talerzyk wsypać płatki. Mięso panierować w bułce, jajku i chrupkach. Smażyć na rumiano na średnim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 09.11.2012 14:09
piękne różyczki:)
BernadettaP 21.09.2011 09:20
Fajna nazwa- aż mnie kości zabolały :-P, a przepis smakowity :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak