Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska zupa po polsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt
woda 3,5 l
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
marchew 1 szt
por (biała część) 1 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 10 szt
grzyby mun 5 szt
ząbek czosnku 4 szt
Kolendra cała Prymat 10 szt
sos chili 4 łyżki
chili 1/3 łyżeczki
makaron Chow Mein
sól do smaku
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska zupa po polsku

Ugotować ćwiartkę kurczaka z dodatkiem kolendry i soli. Kiedy zacznie odchodzić od kości wyjąć, obrać mięso z kości i dorzucić do wywaru. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dołożyć do wywaru warzywa i grzyby- gotować dalej z dodatkiem sosu słodko- kwaśnego chili, czosnku oraz przyprawy chińskiej. Kiedy warzywa będą miękkie doprawić chili. Dołożyć makaron Chow mein i zgasić. Odczekać 10 minut i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 23.06.2013 17:41
fajny przepis
Ankha 05.06.2012 07:16
Lubię takie zupki
kanu83 21.06.2011 15:02
musi być pyszna
tatiana2 07.06.2011 10:43
Ciekawa zupka :)
pacpaw 06.06.2011 16:38
świetne!!
MAR3STA 05.06.2011 23:01
to ja poproszę taką zupkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak