Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
pierś kurczaka 1 sztuka
jajko 4 sztuki
cebulka 1 sztuka
korniszony 6 sztuk
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką

Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Pierś kurczaka ugotować w bulionie. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ogórki w plasterki. Fasolkę pokroić na połowy. Jajka ugotować. Wystudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę. Wszystko razem wymieszać i oprószyć solą i pieprzem. Doprawić do smaku. Dodać majonez i wymieszać. Schłodzić. Dowolnie udekorować. Zamiast piersi można użyć także udka a smak można wyostrzyć musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 02.06.2011 13:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak