Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka królewska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
cukier
żółtko jajek
proszek do pieczenia
jabłka
galaretka
masło
cukier puder
mleko w proszku
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka królewska

Biszkopt - żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać . Przełożyć do formy i piec 40 minut w temp . 160 stopni .Jabłka usmażyć z cukrem, wsypać suchą galaretkę , przestudzić . Krem - masło utrzeć z cukrem pudrem dodając powoli mleko i wodę, ciągle ucierać. Połączyć składniki polewy .Na ciasto położyć jabłka, krem i polać polewą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak