Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z winogronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostka
jaja 2 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
serek homogenizowany 1/2 kg
mleko 1 szklanka
galaretka malinowa 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat
winogrona białe 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z winogronem

Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Margarynę utrzeć z cukrami i jajkami, do masy dodać serki, zmiksować. Mleko zgotować, dodać żelatynę, ostudzić, połączyć z masą serową. Wylać do tortownicy ii wstawić do lodówki aby masa stężała.

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Winogrono (najlepiej bez pestek) przekrawamy na pół i ukąłdamy na serniku. Sernik zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak