Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 6 plastrów
jajko 2 sztuki
pieczarki 7 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
masło 1 łyżka
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w galarecie

Żelatynę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu w gorącym bulionie. Odstawić do zastygnięcia. Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, drobno pokroić, włożyć na patelnię i odparować. Gdy pojawi się sok odlać i podsmażyć na łyżce masła razem z cebulą i zostawić do ostygnięcia. Połączyć z jajkiem i wymieszać widelcem ugniatając. Doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i rolować. Układać na półmisku. Zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak