Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolmopsy po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 5 sztuk
kukurydza 2 łyżki
ogórek konserwowy 1 sztuka
cebula 1/2 ztuka
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
oliwa 3 łyżki
papryka marynowana 5 plastrków

Przepis i sposób przygotowania na: Rolmopsy po meksykańsku

Filety śledziowe nadziewamy papryką, ogórkiem i kukurydzą, spinamy wykałaczką.
Cebulę kroimy w półtalarki, solimy i zagniatamy tak by puściła ona sok. Odciskamy, dodajemy oliwę, odrobinę kukurydzy, zioła i nakłądamy na filety. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 08.11.2012 11:08
świetnie się zapowiada ;)
ALAGOR 08.11.2012 11:08
świetnie się zapowiada ;)
Żaneta1 12.12.2011 17:06
pychotka;)
evita0007 02.06.2011 09:58
uwielbiam śledziki ,,mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak