Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki jabkowo+porzeczkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 4 szklanki
drożdże 5 dag
jajko 2 sztuka
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 4 łyżki
śmietana 1/2 szklanka
margaryna 1/2 kostka
mleko 1/3 szklanka
sól
Nadzienie:
dżem porzeczkowy 1 słoik
mus jabłkowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki jabkowo+porzeczkowe

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, jaja, rozpuszczoną i wystudzoną margarynę, śmietanę, sól, drożdże rozpuszczone w mleku.
Wyrabiamy ciasto, dzielimy na części, rozwałkowujemy i nadziewamy dżemem wymieszanym z musem jabłkowym. Formujemy rogalik. Smarujemy rogaliki białkiem i pieczemy na złoty kolor około 20 min w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.03.2013 14:35
bardzo fajne rogaliki
halinka1011 02.06.2011 08:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak