Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jabłuszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
pomidory 2 sztuki
ogórki kiszone 2 sztuki
rodzynki 1 garść
majonez
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jabłuszka

Jabłka przekrwaamy na pół odcinając część szypułkową, usuwamy gniazdo i wydrążamy tak by została 1 cm ścianka jabłka. Pomidory, wydrążaony środek jabłka i ogóreki kroimy w kostkę, dodajemy namoczone wcześniej rodzynki, dodajemy majonez, przyprawy i dokłądnie mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 16.12.2011 13:53
ciekawy przepis
halinka1011 02.06.2011 08:49
świetny przepis
gosia47-47 02.06.2011 08:31
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak