Kremowa zupa grzybowa

Kremowa zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • masło

    1/3 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera zetrzeć na tarce(na grubych oczkach), rozpuścić 1/3 kostki masła na patelni, wrzucić włoszczyznę i lekko poddusić. Potem wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Kiedy włoszczyzna z pieczarkami będą już przysmażone całość wrzucić do 3/4 garnka z kostkę rosołową. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Na koniec zupę zagęszczamy śmietaną i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

31.12.2011 09:46
mniam

Emiliozo

29.11.2011 17:41
chyba taką jutro będę robiła

iga2

14.05.2011 23:58
pyszności

malaczarna23

20.04.2011 11:17
super

ewelina63

27.12.2010 14:08
pycha

marzena06

27.12.2010 14:01
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat