Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa grzybowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
masło 1/3 szt
kostka rosołowa 1 szt
ziemniaki 4 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa grzybowa

Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera zetrzeć na tarce(na grubych oczkach), rozpuścić 1/3 kostki masła na patelni, wrzucić włoszczyznę i lekko poddusić. Potem wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Kiedy włoszczyzna z pieczarkami będą już przysmażone całość wrzucić do 3/4 garnka z kostkę rosołową. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Na koniec zupę zagęszczamy śmietaną i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 31.12.2011 09:46
mniam
Emiliozo 29.11.2011 17:41
chyba taką jutro będę robiła
iga2 14.05.2011 23:58
pyszności
malaczarna23 20.04.2011 11:17
super
ewelina63 27.12.2010 14:08
pycha
marzena06 27.12.2010 14:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak