Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka słonecznikowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy 2 łyżki
pieprz
pomidory 2 średnie
kruchej sałaty główka
kiełków słonecznika garść
rzodkiewki pęczek
ugotowane ziemniaki 2
sól
cukru 1/2 łyżeczki
octu winnego łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka słonecznikowa

Sałatę oczyścić i podzielić na pojedyncze liście, umyć i osączyć z nadmiaru wody. Najlepiej na sitko i poczekać aż woda spłynie. Listki sałaty porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na cząstki, ziemniaki w maleńką kosteczkę, rzodkiewkę w plasterki. Przygotowane składniki wymieszaj z kiełkami w dużej salaterce. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem, wymieszaj z oliwą. Polej sałatę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 14.08.2011 21:13
rewelacyjna
gusia1000 27.07.2011 23:21
Znakomita.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak