Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 kg
jakjo 2 szt.
pieczarki 200 g
cebula 2 szt.
seler kawałek
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety warzywne

1. Warzywa umyć, ugotować w łupinach, obrać, zetrzeć na tarce. Pieczarki namoczyć, ugotować i drobno posiekać. Cebule podsmażyć na oleju, wymieszać z warzywami, posiekaną natką pietruszki i pieczarkami. Wbić jajka i wymieszać. Zbyt rzadką masę można zagęścić bułką tartą. doprawić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.12.2013 11:14
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak