Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udo indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udo indycze 1 szt
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 5 łyżek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udo indyka

Wymieszać przyprawę do kurczaka, do indyka, pieprz, czosnek, ocet oraz maggi. Powstałą mieszanką natrzeć pozbawione skóry udo. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia posolić, włożyć do naczynia do zapiekania, wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę 180 stopni i piec przez 2 godziny. Co pół godziny polewać powstałym w naczyniu sosem. Przez ostatnie 15 minut piec indyka bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.01.2012 23:24
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak