Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 900 g
orzechy włoskie 100 g
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły z orzechami

1. Brokuły oczyścić, podzielic na mniejsze różyczki, usunąć twarde końce i łodyżki, a następnie opłukać w zimnej wodzie i osuszyć.
2. na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim brokuły razem z drobno posiekanymi orzechami.
3. Mieszankę na patelni podlać kilkoma łyżkami wody, po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przykryć i dusić ok.3-4 min. na wolnym ogniu. Podawać jako dodatek do obiadu. Mieszankę brokułowo-orzechową można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno. zimne danie wystarczy polać jogurtem naturalnym, aby otrzymać pożywną sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 04.10.2013 19:36
z orzechami nie łączyłam brokułów
ElizaT 01.02.2013 21:01
super
Justyna Jussstiii 05.10.2011 08:53
super
ElizaT 09.07.2011 10:12
pomysłowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak