Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa babka budyniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 sztuki
śmietana 1 1/2 szklanka
mąka 1 1/2 szklanka
cukier 1 1/2 szklanka
jaja 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa babka budyniowa

Żółtka ucieramy z cukrem i dodajmey na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyń i śmietanę. Na koniec łączymy masę z ubita pianą z białek. Całość delikatnie mieszamy, a mase przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy około 50 min, studzimy i posypujemy wierzch cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak