Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do ciast migdałowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier puder 6 łyżek
żółtko jajek 3 sztuki
migdały 3/4 szklanka
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do ciast migdałowa

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku stale ucierając. Kiedy masa będzie już odpowiednio puszysta dodajemy posiekaną migdały oraz skórkę i sok z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak