Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
czosnek 1 szt
kiełbasa 5 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt
żurek 1 butelka
kwaśna śmietana 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Cebulę, marchew, pietruszkę, ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalać 2 litrami wody i gotować do miękkości- 15 minut. Potem dać żurek z butelki według przepisu producenta. Wkładamy do garnka kiełbasę. Dodajemy śmietany i zagotowywujemy, przyprawiamy wegług uznania. Żurek podajemy z jajkiem przekrojonym wzdłuż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.06.2012 11:23
b lubie
Katarzyna59 19.04.2012 13:59
uwielbiam
iknkirke 17.02.2012 19:24
mniam
Anna133 08.01.2012 18:26
czy robiłas kiedyś na zakwasie ?
Emiliozo 04.12.2011 15:43
świetny taki z kiełbaską
Agnik 28.11.2011 17:49
mniam
Ewa95 11.09.2011 09:09
mniam
Adamorek 26.08.2011 12:15
pyszne knedle
KasiaK90 21.07.2011 10:12
super
Rybciia 22.05.2011 14:05
nie ma jak żurek :-)
AgaS10 19.05.2011 14:36
zawsze smaczny:)
Katarzyna99 08.05.2011 02:08
pychota!
ilka_86 18.04.2011 12:37
uwielbiam
malaczarna23 19.03.2011 08:25
ja też uwielbiam:)
FAFIK 12.03.2011 20:24
Pychota! Super tradycyjne jedzenie!
darus 22.02.2011 11:02
uwielbiam
marzena06 11.11.2010 10:16
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak