Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz gotowany na parze na szczawiowej pierzynce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 szt
szczaw 200 gram
cebulka 2 szt
bulion 1 szkl
śmietanka kremowa 100 ml
estragon 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz gotowany na parze na szczawiowej pierzynce

Rybę lekko posolić,posypać przyprawą do ryb i ugotować w garnku z wkładem do parowania warzyw.Na patelni zeszklić posiekaną drobno cebulkę,Dodać opłukany i pokrojony szczaw i gałązkę estragonu.Dusić ok.5 minut.Wlać 1 szklankę bulionu i dusić kolejne 5 minut.Dodać śmietankę i gotować jeszcze chwilę do zagęszczenia.Na talerz wyłożyć porcję sosu szczawiowego i na wierzch wyłożyć kawałek ryby.Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 17.05.2013 22:25
Zapowiada się bardzo smacznie.
cooleczka 27.02.2013 12:05
brzmi wybornie
ben-ka 23.01.2013 21:07
pomysłowe danie.
Wafelek2601 17.08.2012 11:03
Świetny
Seba 09.02.2012 00:21
pycha
Justa32 24.12.2011 01:37
takiego nie jadłam jeszcze
MAŁY 27.08.2011 20:06
smakowicie
Krystyna32 30.07.2011 17:35
super
IZABELA29 09.06.2011 16:45
aromatycznie brzmi ta jego nazwa .pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak