Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiace frytki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiace frytki

ziemniaki kroimy na plastry a nastepnie kazdy plaster na cienkie slupki, rozgrzewamy olej w garnku tak zeby zaczal sie gotowac , wrzucamy frytki i smazymy ok. 15 minut, dopiero po 15 minutach jak troche stwardnieja( mozna poznac jak na wierzchu jest taka ziemniaczana skorupka) mieszamy i smazymy na zloty kolor az beda chrupiace, uwaga nie wolno mieszac frytek dopoki nie stana sie twarde bo w przeciwnym wypadku sie rozleca na kawaleczki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.11.2011 12:32
tez wole domowe
Justyna37 05.11.2011 13:45
Bardzo smaczne
Ibag24 14.09.2011 22:04
lubię je jeść
rafalanka 08.08.2011 16:08
domowe najlepsze
piotereq 14.06.2011 09:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak