Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier drobny 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy tak długo ,aż masa będzie lśniąca i bez kryształków cukru.Na sam koniec wymieszać drewnianą łyżką z przesianą mąką . Napełniamy masą w rękaw cukierniczy i wyciskamy kształty według swojego upodobania na papier do pieczenia ułożony na blaszce. Piekarnik nagrzać do 90 stopni, włożyć bezy i suszymy przez 90 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.07.2013 22:37
Uwielbiam je, ale jakoś nigdy ich sama nie zrobiłam
kate.500 24.08.2012 08:27
ekstra
motyl 04.07.2012 18:37
super
PaniMISIOWA 30.05.2012 19:03
bardzo je lubię
Koper 02.06.2011 11:21
Już wiem co zrobię z białkami króre mi zostały po wczorajszym creme brublee :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak