Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki śledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 kg
jajko 2 szt
cebula 2 szt
śmietana 2 łyżki
olej 1/2 szk
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki śledziowe

Matiasy wymoczyć przez ok. 2 godz. i zmielić. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Wymieszać zmielone śledzie z cebulę, łyżką bułki tartej, śmietaną i jajkami. Wszystko posolić. Wszystko dobrze wymieszać i formować małe kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.10.2013 07:59
oryginalny przepis
olkaaa 29.04.2013 07:23
ciekawa propozycja
smakoszek 31.03.2013 21:26
moje smaki
dorotka0000025 30.07.2012 13:48
ciekawy przepis
alaaa 21.05.2012 21:25
nie przepadam za matiasami,ale przepis ciekawy
Dorian 02.02.2012 09:20
smaczne
AgaS10 13.01.2012 15:51
pycha:)
barbara11561 09.06.2011 18:56
Lubię śledziki:)
Magdalena1110 04.06.2011 07:14
fajne
Izabela28 03.06.2011 20:36
bardzo lubię matiasy; fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak