Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 szklanki
oliwa
czosnek 2 ząbki
cebula 1
seler 1\\2
grzyby leśne
ser żółty
papryka 5

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą i grzybami

Najpierw paprykę przekroić na pół potem czyścimy z nasion i układamy na blaszce same papryki od wewnętrznej strony na 25 minut , aby tylko się pomarszczyły, a w między czasie my robimy nadzienie . Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek i smażymy posiekany czosnek, cebulę seler i grzyby , do tego dodajemy uprażoną kaszę jęczmienną , możemy dodać wody, mieszamy , doprawiamy do smaku, zmniejszamy na malutki płomień i dusimy kilka minut. Następnie wypełniamy papryki, posypujemy na koniec jeszcze serkiem żółtym startym i wkładamy jeszcze od 20 do 30 minut w temp. 180 st do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 17.02.2012 14:53
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak