Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 25 dag
masło 15 dag
mąka 35 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 torebka
śmietana kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z migdałami

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać masło. Dodać mąkę, makę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kremówkę. Wysmarować blachę tłuszczem, wyłożyć ciasto i piec w pierkarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni przez 15 min.
25 dag masła roztopić, dodać 20 dag cukru, 4 łyżki mleka, 1 łyżkę mąki. Wszystko zagotować. Dodać 30 dag płatków migdałowych Gorącą masę rozprowadzić na cieście i piec jeszcze ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 30.09.2013 08:27
musi być dobre ....
olkaaa 30.04.2013 07:33
chętnie spróbuję
smakoszek 10.04.2013 19:49
na pewno bardzo pyszny
alaaa 22.05.2012 20:21
sama słodycz
maciek7 08.02.2012 14:54
super
marta1371 12.08.2011 23:14
Smaczny
Izabela28 11.06.2011 12:14
smaczne:)
matii6 10.06.2011 21:39
super przepis
ewelina/bunia 08.06.2011 10:04
dobre
Ania67 02.06.2011 22:20
ekstra
halina17 01.06.2011 14:04
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak