Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szparagów i groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
groszek 1 puszka
bulion drobiowy 1 litr
wino białe wytrawne 250 ml
szczypiorek usiekany 1 pęczek
majeranek
pieprz
sól
parmezan starty
filet z kurczaka 40 ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szparagów i groszku

Filety pokroić w paseczki centymetrowej grubości. Szparagi obrać usuwając skórkę z ich dolnej części, pokroić na kawałki. Bulion wymieszać z winem, zagotować, dodać kurczaka, groszek, szparagi, gotować do miękkości na wolnym ogniu, dodać szczypiorek, majeranek doprawić do smaku. Rozlać na talerze i posypać parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.12.2013 12:18
Świetna zupa :)
Łukasz15 01.06.2012 10:49
super
Tika4444 04.10.2011 16:53
fajny przepis
Tika4444 04.10.2011 16:53
fajny przepis
Tika4444 04.10.2011 16:53
fajny przepis
agnieszka214 12.06.2011 11:57
smaczne
eduszo
eduszo 02.06.2011 11:13
Musi ladnie wygladac i smakowac.
halina17 01.06.2011 14:05
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak