Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica Kasik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
śmietana 2 łyżeczki
masło 3 łyżki
parówki 2 szt
szczypiorek
sólszczypta
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica Kasik

Jajka rozbij, wlej do miski. Dodaj starty ser i śmietanę, oprósz solą. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Parówki obierz z osłonek, pokrój na cienkie plasterki. Patelnię rozgrzej, włóż masło, rozpuść, dodaj parówki, usmaż z obu stron na złoty kolor. Wlej masę jajeczną, delikatnie mieszając, usmaż na małym ogniu. Jajecznicę wyłóż na talerz. Gałązki szczypiorku, opłucz, otrzep z wody, posiekaj. Posyp gorącą jajecznicę.Podawaj z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.06.2011 17:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak