Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki pod serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cienkie 6 szt
cebula 1 szt
pieczarki 30 dag
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 szt
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki pod serem

Parówki obrać z osłonek, każdą naciąć wzdłuż, uważać by nie przeciąć do końca. Rozłożyć na blaszce. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić w plasterki i skrpoić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Masło stopić na patelni, wrzucić cebulę zeszklić, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Oprószyć solą, pieprzem i papryką. Usmażone pieczarki ułożyć na przekrojonych parówkach, posypać startym serem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika zapiekać 10-15 minut w temperaturze 180 stopni, aż ser się rozpuści. Parówki podawać na gorąco z białym pieczywem i keczupem. Można też podać z sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.06.2011 17:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak