Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki by Yvonne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
rzodkiewka 5 szt
jajko 1 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
grzyby 250 mrożone (typu: gołąbek jadalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki by Yvonne

Grzyby rozmrozić, pokroić w paseczki, wrzucić na suchą rozgrzaną teflonową patelnię. Dodać drobno posiekaną cebulę i smażyć całość przez 5 minut. Następnie dołożyć koncentrat oraz pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Doprawić czosnkiem niedźwiedzim, papryką oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać, na wierzch wbić jajko, posypać je papryką, solą i pieprzem, patelnię przykryć i dusić danie, aż białko będzie ścięte (żółtko powinno pozostać płynne).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.02.2012 18:31
super!
tatiana2 01.06.2011 17:10
Właśnie dzisiaj robiłam gołąbki :)
ewasylwia 01.06.2011 15:56
fajne
Sylwia88 01.06.2011 13:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak