Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka w sosie jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 sztuki
jabłko 1 kwaskowe
sok jabłkowy 1/4 szklanki
majeranek
sól
pieprz
smietana 18% 1/3 szklanki
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka w sosie jabłkowym

Pałki przekroić na dwie części, przyprawić solą , pieprzem i majerankiem , obtoczyć w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron. Do zrumienionego mięska dodajemy pokrojone jabłko w niewielką kostkę i przyprawiamy majerankiem ok. 1 łyżeczki, wlewamy sok jabłkowy i uzupełniamy wodą aby mięsko było zakryte. Dusimy ok. 20-25 minut na małym ogniu pod przykryciem. Na sam koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. .ja to mięsko serwuję z tłuczonymi ziemniakami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 04.07.2012 21:21
fajny pomysł
owca441 14.06.2011 19:02
aromatyczne
gacopierz23 13.06.2011 19:46
muszę spróbować takiej odmiany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak