Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
smietana 18% 1/2 szklanki
kasza manna 1 garść
koperek 1 pęczek
sól
pieprz
wędlina gotowana 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa

Wodę wlać do garnka, dodać umyty, podzielony na różyczki kalafior i wstawić na ogień. Kiełbaskę pokroić w kostkę dodać do kalafiora,posolić . Jak kalafior będzie miękki, to wsypać powoli kaszę mannę, chwilę pogotować, aby kasza napęczniała. Wlać śmietanę, dodać posiekany koperek, wymieszać i zestawić z ognia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.08.2013 23:00
Jak ja dawno nie jadłam tej zupki
Katarzyna59 28.08.2012 18:13
moja ulubiona
PaniMISIOWA 28.07.2012 11:31
smaczna i zdrowa
pacpaw 15.05.2012 20:35
super apetycznie się prezentuje
ben-ka 26.09.2011 09:56
Faktycznie,że smakowita:):):)
IZABELA29 23.09.2011 08:34
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak