Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane na sposob francuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

8 dojrzalych jedrnych pomidorow
liście sałaty
liście selera
migdały
sól
pieprz
zielenina
seler sredniej wielkosci
2 winne jablka
sok z cytryny
1/2 szklanki majonezu
szklanka niezbyt drobno posiekanych migdalow

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane na sposob francuski

z pomidorow scinamy wierzchy lyzeczka usuwamy miazsz i pestki oproszamy sola i pieprzem odstawiamy w chlodne miejsca przygotowujemy farsz seler ucinamy na tarce do jarzyn z malymi otworami i natychmiast kropimy sokiem z cytryny by nie sciemnial dodajemy utarte jablka posiekane migdaly skladniki mieszymy z majonezem gdy trzeba doprawiamy do smaku nadziewamy przygotowane pomidory ukladamy na lisciach salaty posypujemy zielenina przybieramy liscmi selera i migdalami podajemy zaraz po przygotowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak