Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
drożdże szczypta
truskawki 40 dag
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyzka
śmietana gęsta 1 szkl.
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z truskawkami

1. Z mąki, odrobiny drożdży i wody zagnieść ciasto o stałej konsystencji. Rozwałkować, a następnie powycinać z niego kółka za pomocą szklanki.
2. Truskawki opłukać, usunąć szypułki i pokroić na kawałki. Następnie poypać je cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Powstały farsz układać na kółkach i zlepiać pierogi. Gotować je w osolonej wodzie ok. 5 min. pierogi podawać n aciepło polane śmoietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 29.09.2013 13:07
ale bym je teraz zjadła
kate.500 10.09.2013 09:39
pyszne pierogi
jeta72 30.08.2013 08:13
uwielbiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak