Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z twarogu z konfiturą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
masło 3 dkg
kasza manna 5 dkg
śmietana kremówka 2/3 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
sól 1 szczypta
cukier puder
konfitura dowolna
twaróg 45 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z twarogu z konfiturą

Masło utrzeć z żółtkami, twaróg utrzeć ze śmietaną. Do masy twarogowej dodać kaszę mannę, wymieszać, dodać masę żółtkową i ubitą pianę z białek, przesypać mąką. Dobrze wymieszać. Masę nabieramy wilgotną łyżką i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Kluski gotujemy przez 5-7 min, wyjąć z wody na talerz, posypać cukrem pudrem, podajemy z konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.08.2012 20:25
smaczne
PaniMISIOWA 08.07.2012 20:14
fajny przepis
Ewelina38 24.10.2011 11:18
zapewne pyszne są te kluseczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak