Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
rodzynki 10 dag
cukie puder 3 łyżki
masło 10 g
wino białe 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z rodzynkami

Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, a następnie napełnić je umytymi moczonymi w winie rodzynkami, posypać cukrem pudrem, położyć odrobine masła. Tak przygotowane jabłka włożyć do żaroodpornego naczynia, podlać winem, wstawić do średni nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 25.05.2012 23:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak