Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo-cebulowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 4 szt
oliwa 300 ml
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łużeczka
papryka mielona 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-cebulowy

Pomidory umyć,osuszyć,przekroić na pół i zetrzeć na tarce ,tak aby cały miąższ przecisnąć przez oczka tarki.Skórki wyrzucić.Cebulę posiekać.W garnku rozgrzać oliwę,wsypać posiekaną cebulę,sól i cukier.Dusić ok.20 ciągle mieszając,aż cebula będzie miękka i złocista.Dodać przetarte pomidory,paprykę i liść laurowy.Gotować ciągle mieszając,ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 22.09.2013 12:46
na pewno smaczny
Justa32 26.06.2013 22:12
pyszny sosik
misia53 15.04.2013 08:32
sosik często gotowany , bo przez moich jest lubiany...
Seba 24.10.2012 09:31
smaczny sosik
Krystyna32 15.07.2012 07:57
extra
sara1 17.04.2012 11:03
przepis bardzo zachęcający
Dorota37 28.03.2012 15:46
ciekawy przepis wypróbuję
RenataZ-et 22.10.2011 22:32
bardzo dobry
ben-ka 02.09.2011 07:58
dobry sosik pomidorowy z dużą zawartością potasu.
IZABELA29 25.06.2011 09:59
nie raz używam pomidorów bez skóry z puszki
Ania67 02.06.2011 22:17
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak