Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ryżu i rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
rabarbar 3 sztuki
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier puder do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ryżu i rabarbaru

Ryz zalewamy mlekiem. Rozgotowujemy. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Bialka oddzielamy od zoltek, ubijamy.
Do cieplego ryzu dodajemy zoltka, make, proszek do pieczenia, rabarbar i szczypte soli. Mieszamy.
Porcje masy smazymy na oleju. Oproszamy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak