Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
szpinak 1 kg
cebula 1 sztuka
ząbecz czosnku 1 sztuka
jogurt naturalny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ze szpinakiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Mielimy. Wsypujemy maki, wbijamy jajko. Doprawiamy sola i pieprzem. Wyrabiamy na gladka mase. Formujemy walek i kroimy w plastry.
Szpinak przebieramy, usuwamy lodygi i myjemy. Nastepnie wsypujemy do wrzatku i gotujemy ok 2 min. Odcedzamy, przelewamy zimna woda. Kroimy.
Cebule i czosnek siekamy i podsmazamy na oleju. Mieszamy ze szpinakiem. Doprawiamy i dusimy. Studzimy.
Na polowe ziemniaczanych plackow nakladamy po lyzce farszu. Przykrywamy pozostalymi plackami i zlepiamy brzegi. Smazymy na glebokim oleju.
Pozostaly szpinak podgrzewamy. Dodajemy jogurt, gotujemy 3 min. Polewamy kotleciki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak