Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi kolorowe z owocami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dkg
jaja 1 szt
sól 1 szczypta
woda letnia 0,5 szklanki
koncentrat z buraków 4 łyżki
suszone owoce 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi kolorowe z owocami

Wsypać mąkę na stolnicę, wbić jajo, posolić.Dodać koncentrat barszczui wyrobić nożem, wlewając wodę. Następnie wyrabiać ręką aż ciasto będzie jednolite. Po dodaniu koncentratu barszczu otrzymamy ciasto koloru różowego. Podawać z bitą śmietaną. Nadzienie z suszonych owoców: ugotować jabłka i śliwki. a nastepnie pokroić i farsz gotowy - można dodać odrobinę cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boska 02.06.2011 16:59
ciekawe, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak