Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
sok z cytryny 1/2 lyzeczki
mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 lyzka
mleko 2 szklanki
masło 1/2 kostki
budyń waniliowy
krem czekoladowy 3 lyzki
truskawki świeże 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: rolada czekoladowa

oddziel zoltka od bialek. bialka wraz z sokiem cytrynowym ubij na sztywno.pod koniec ubijania dodaj pol szklanki cukru i cukier waniliowy.piane wymieszaj z zoltkami.,obie maki polacz i dodaj do masy. ciasto wymieszaj,rozsmaruj na blasze wylozonej pergaminem.piecz 10 min w temperaturze 200 stopni.wyjmij, poloz na sciereczke,delikatnie usun pergamin,a ciasto zwin i odloz do wystygniecia.z mleka,proszku budyniowego oraz 3 lyzek cukru ugotuj budyń.wystudz go ,a nastepnie utrzyj go z maslem i kremem czekoladowym. ciasto rozwin,posmaruj 2/3 kremu.truskawki ustaw w rzedzie wzdluz dluzszego boku i zwin ciasto.rolade posmaruj reszta kremu i ewentualnie udekoruj połowkami truskawek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 02.06.2011 07:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak