Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
mąka 150 g
jajko 3 szt.
sól do smaku
olej 1/2 szkl.
piwo jasne noteckie ml

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w cieście piwnym

Filety opłukać, wyporcjować i posolić. Z piwa, żółtek i mąki przygotować ciasto gęściejsze niż na naleśniki. Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem. Rybę zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron. Usmażoną rybę wstawić do nagrzanego piekarnika, aby nie była wewnątrz surowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak